Aktuelt om leasing af bil


Ændringer i reglerne for leasing

Finansloven 2020 medfører en ganske radikal ændring af beskatningsforholdene i forhold til leasingbiler – desværre også med tilbagevirkende kraft.

Det bevirker, at den traditionelle erhvervsleasing af en ny bil nu ikke længere er tilnærmelsesvis så fordelagtig som eksempelvis flexleasing af en nyere brugt bil, som er over tre år gammel.


Ændret beskatning

Før finansloven 2021 var bilens fakturapris, inklusiv udstyr, registreringsafgift, moms og leveringsomkostninger afgørende for bilens beskatningsgrundlag de første 36 måneder.

Med den nye lovgivning vil denne beskatning kun være gældende i tre måneder. Herefter vil det være en teknisk beregning, der lægges til grund – altså en pris, som privatpersoner kan købe en tilsvarende bil for.


Konsekvenser

Nye biler som Mercedes, Audi, BMW, Volvo, eller VW kommer beskatningsmæssigt til at stige skønsmæssigt mellem kr. 20.000 kr. – 100.000.









Hvad gør du?

Du flexleaser en nyere brugt bil, som er min. tre år gammel. Her beregnes beskatningsgrundlaget nemlig ud fra bilens pris uden afgift og registreringsafgift, hvilket ofte betyder en halvering af beskatningsgrundlaget. Samtidig får du typisk en bil med væsentlig mere udstyr.

Langt de fleste biler nu om dage er kvalitetsbiler med lange serviceintervaller. De er derfor kun marginalt dyrere i vedligeholdelse end en helt ny bil. Hos Weiss Leasing medfølger desuden en 1 års teknisk garanti.

Derudover er det sådan, at hvis du indgår leasingaftaler for 12 måneder ad gangen, betyder det en faldende beskatningsværdi for dig – og derved lavere privat omkostning fra år til år.

Og apropos de nye lovændringer – ved en løbetid på 12 måneder, er sårbarheden for fremtidige lovændringer tilmed langt lavere.